Τα σύκα του Μαΐου έφτασαν! Να πώς τα κάνουμε γλυκό του κουταλιού

Τα σύκα του Μαΐου έφτασαν! Να πώς τα κάνουμε γλυκό του κουταλιού

Τι είναι τα «ρίνια» που βλέπουμε αυτή την εποχή στις συκιές και όλα τα μυστικά για να τα αξιoποιήσουμε φτιάχνοντας φίνο γλυκό συκαλάκι

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μα βγήκαν κιόλας τα σύκα;!». Πριν λίγες μέρες, περπατώντας σε μια γειτονιά της Αθήνας παρατηρούσαμε μια αρκετά φορτωμένη συκιά στην μπροστινή αυλή μιας μονοκατοικίας. Δεν θα κρύψω ότι, λόγω ασχετοσύνης, αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε αν η ζέστη έχει «μπερδέψει» τα δέντρα και αν, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης και της παρατεταμένα ανεβασμένης θερμοκρασίας θα φάμε φέτος το φρούτο του Αυγούστου από την άνοιξη.

Η αλλαγή του κλίματος είναι ανησυχητική πραγματικότητα και έχει ήδη φέρει τα πάνω κάτω σε πολλά πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα (βλ. την καλή εποχή της ντομάτας που από τον Αύγουστο έχει μετατοπιστεί στο φθινόπωρο). Παρόλ’ αυτά τα σύκα που βλέπουμε αυτή την εποχή στις συκιές είναι άλλη υπόθεση και σημαίνουν την έναρξη της σύντομης περιόδου, κατά την οποία φτιάχνεται ένα από τα πιο φίνα, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού: το γλυκό συκαλάκι.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT