Από φιλέτο μέχρι κεφαλάκι: σε ποια εστιατόρια τρώμε αρνί και κατσίκι;

Από φιλέτο μέχρι κεφαλάκι: σε ποια εστιατόρια τρώμε αρνί και κατσίκι;

Δεν είναι μόνο οι ταβέρνες. Τα εστιατόρια της Αθήνας αγαπούν το αρνί και το κατσίκι και το αξιοποιούν με εμπνευσμένους τρόπους στα πιάτα τους

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ταβέρνες τιμούσαν πάντα το αρνί και το κατσίκι. Τα εστιατόρια πάλι, με κάποιες εξαιρέσεις πάντα, είχαν τα περασμένα χρόνια την τάση να «σνομπάρουν» τέτοιου είδους κρέατα, επιμένοντας συνήθως στο «αστικό» μοσχαρίσιο. Παρόλ’ αυτά το σκηνικό αλλάζει και σιγά σιγά όλο και πιο συχνά συναντάμε στα μενού των αθηναϊκών εστιατορίων εμπνευσμένα πιάτα με πρωταγωνιστές τα κρέατα της ελληνικής παράδοσης.

Κεφαλάκι στο Αnnie Fine Cooking
Καθώς με ένα κατσίκι βγάζουν πολλά μαγειρέματα, το κεφαλάκι εμφανίζεται δύο φορές την εβδομάδα κι άμα το πετύχεις το πέτυχες – ούτως ή άλλως δεν τρώνε όλοι μάγουλα, γλώσσα, μάτια και μυαλά. Αλλά με τη Νικολέτα πέσαμε στη μέρα και το καπαρώσαμε το κρασάτο/λεμονάτο κεφαλάκι που ο Στέφανος Μιχάλης σερβίρει με το ζουμί του, αλλά και με τριζάτη ρόκα και χειροποίητα τουρσιά – παντζαρόφυλλα, λαχανίδα, ρέβα, σαλικόρνια κτλ.- σε ένα πιάτο σαν μικρό κηπάκι. Και το τιμήσαμε δεόντως. Α.Σ.

Μεναίχμου 4, Νέος Κόσμος, Τ/210-92.13.690

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT