Διαδικασία
- Για την πίτα του βοσκού, ζεσταίνουμε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε τον κιμά, όπως φαίνεται στις σελ.: 53 – 54.
- Προσθέτουμε το λάδι, σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και τα σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το χυμό και τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και, όταν το μείγμα πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα.
- Ελέγχουμε αν ο κιμάς στεγνώσει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και, αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό.
- Ο κιμάς πρέπει να μαλακώσει, αλλά να είναι σχετικά ζουμερός.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε το θυμάρι (ή το μαϊντανό).
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr