Σπιτική τραγανή πραλίνα με καραμελωμένα φουντούκια και αμύγδαλα

Σπιτική τραγανή πραλίνα με καραμελωμένα φουντούκια και αμύγδαλα

Σπιτική πραλίνα, φτιάξτε μόνοι σας το λαχταριστό αυτό άλλειμα για το ψωμί σας, για επικάλυψη στο κέικ σας, γέμιση στα γλυκά σας ή όπως αλλιώς φαντάζεστε.

25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: περίπου 2 μεγάλες κούπες των 250ml

  •  1 κούπα ωμά αμύγδαλα λευκά, ανάλατα
  •  1 κούπα ωμά αποφλοιωμένα φουντούκια
  •  1 κούπα μαύρη ζάχαρη (πιο σκούρα από την καστανή και κάπως νωπή διότι περιέχει αρκετή μελάσα – τη βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  •  2 κουτ. σούπας νερό
  •  τα σποράκια από 1/2 λοβό φυσικής βανίλιας (χαράζουμε τον λοβό κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε και παίρνουμε τα σποράκια από το εσωτερικό του)
  •  150 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο, τεμαχισμένη

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT