Πώς βράζουμε τα μακαρόνια; (Όχι, δεν είναι τόσο απλό)

Πώς βράζουμε τα μακαρόνια; (Όχι, δεν είναι τόσο απλό)

Νομίζετε πως ξέρετε πώς να ετοιμάσετε τα μακαρόνια; Kανόνες που συχνά αγνοούμε μπορούν να βελτιώσουν σε τεράστιο βαθμό το αποτέλεσμα.

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική αλλά το βράσιμο των ζυμαρικών έχει και αυτό κάποιους κανόνες που πολλοί αγνοούμε. Ακολουθώντας τους απολαμβάνουμε ακόμα καλύτερα και νοστιμότερα φαγητά.

Πώς βράζουμε λοιπόν τα μακαρόνια;

Για κάθε 100 γρ. ζυμαρικών χρειαζόμαστε 1 λίτρο νερό. Για ένα πακέτο, λοιπόν, 500 γρ. χρειαζόμαστε 5 λίτρα νερό. Το νερό πρέπει να κοχλάζει έντονα πριν ρίξουμε τα ζυμαρικά. Λίγο πριν βράσει, προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι, κατά προτίμηση χοντρό. Στα 5 λίτρα, υπολογίζουμε 1 κουταλιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT