Επιλέξαμε τον εν λόγω κιμά να τον κάνουμε με σάλτσα ντομάτας. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ετοιμάζουμε μια σάλτσα ντομάτας ως εξής: σοτάρουμε σε 50 ml ελαιόλαδο, 1 τριμμένο κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μη μαυρίσει και πικρίσει. Προσθέτουμε 1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη ή θυμάρι και βράζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας πότε-πότε, για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να μελώσει χωρίς να στεγνώσει εντελώς. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε τη σάλτσα στο μάτι ώστε να μένει ζεστή.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.