Μπολονέζ για δίαιτα: με κιμά από στήθος κοτόπουλου

Μπολονέζ για δίαιτα: με κιμά από στήθος κοτόπουλου

Η Νένα Ισμυρνόγλου μάς δείχνει ένα κόλπο για να μη στεγνώσει ο κιμάς από στήθος κοτόπουλου και να γίνει η ελαφριά μπολονέζ μας ζουμερή και πεντανόστιμη

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιλέξαμε τον εν λόγω κιμά να τον κάνουμε με σάλτσα ντομάτας. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ετοιμάζουμε μια σάλτσα ντομάτας ως εξής: σοτάρουμε σε 50 ml ελαιόλαδο, 1 τριμμένο κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μη μαυρίσει και πικρίσει. Προσθέτουμε 1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη ή θυμάρι και βράζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας πότε-πότε, για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να μελώσει χωρίς να στεγνώσει εντελώς. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε τη σάλτσα στο μάτι ώστε να μένει ζεστή.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT