Υπενθυμίζουμε ότι για κατσαρόλα είναι ιδανικά ορισμένα μέρη από τη σπάλα και το μπούτι – ζητάμε από τον κρεοπώλη μας τα κομμάτια αυτά που ενδείκνυνται για μαγειρευτά. Η ελιά (σβέρκος, λαιμός) γίνεται πολύ τρυφερή στην κατσαρόλα, όμως έχει αρκετό λίπος, κάτι που δεν αρέσει σε όλους. Ωραία μαγειρευτά κάνουμε και με το κότσι κομμένο σε κομμάτια με το κόκαλο ή ξεκοκαλισμένο και κομμένο στα ποντίκια του.
Και ένα μυστικό: Αν το κρέας είναι λιπαρό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξίδι στο μαγείρεμα – δεν «εξαφανίζει» το λίπος, απλώς το αισθανόμαστε λιγότερο στη γεύση.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr