8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τις τροφικές αλλεργίες

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τις τροφικές αλλεργίες

Σε ποιες ηλικίες εκδηλώνονται, ποια είναι τα «ένοχα» τρόφιμα και πώς θα αποφύγουμε το αναφυλακτικό σοκ.

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν ο οργανισμός, αντί να πολεμά μικρόβια, ξεκινά να πολεμά τους συμμάχους του, δηλαδή συγκεκριμένες πρωτεΐνες που βρίσκονται σε διάφορα τρόφιμα, τότε κάτι δεν πάει καλά: η κατάσταση ονομάζεται τροφική αλλεργία και οι διάφορες μορφές της έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Να τι πρέπει να γνωρίζουμε γι’ αυτές:

Δεν είναι παθήσεις: Τροφική αλλεργία είναι η υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε ορισμένα τρόφιμα. Πυροδοτείται όταν ο οργανισμός αναγνωρίζει ως εχθρικά συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, συνήθως πρωτεΐνες.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT