Όταν ο οργανισμός, αντί να πολεμά μικρόβια, ξεκινά να πολεμά τους συμμάχους του, δηλαδή συγκεκριμένες πρωτεΐνες που βρίσκονται σε διάφορα τρόφιμα, τότε κάτι δεν πάει καλά: η κατάσταση ονομάζεται τροφική αλλεργία και οι διάφορες μορφές της έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Να τι πρέπει να γνωρίζουμε γι’ αυτές:
Δεν είναι παθήσεις: Τροφική αλλεργία είναι η υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε ορισμένα τρόφιμα. Πυροδοτείται όταν ο οργανισμός αναγνωρίζει ως εχθρικά συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, συνήθως πρωτεΐνες.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr