Ψάξε βρες. Άλλοι υποστηρίζουν ότι Margarita πρωτοέφτιαξε ένας Μεξικανός εστιάτορας για τη χορεύτρια του μπουρλέσκ Μάρτζορι Κινγκ, άλλοι ότι ήταν έμπνευση της Τεξανής Μάργκαρετ Τζέιμς σε ένα πάρτι, άλλοι ότι πρωτοσερβιρίστηκε στη Ρίτα Χέιγουρθ στην Τιχουάνα. Σε όποιον και να οφείλεται αυτό το ποτό των τριών υλικών –τεκίλα, λικέρ πορτοκαλιού και λάιμ– που είναι απόγονος του Daisy και συγγενής του Sidecar – ένα ετεροχρονισμένο μπράβο το αξίζει. Το κοκτέιλ που δημιούργησε τη δεκαετία του ’40 παραμένει 80 χρόνια μετά πολύ δημοφιλές.
Η κλασική συνταγή καλά κρατεί. Και σε μια εποχή που οι μπαρτέντερ έχουν στη διάθεσή τους πολλές διαλεχτές τεκίλες και μεσκάλ, που έχουν μπει κι αυτά στο παιχνίδι, διάφορα λικέρ πορτοκαλιού, ανάμεσά τους και κάποια ελληνικής παραγωγής, ενδιαφέροντα αλάτια, κι οι πουρίστες που θέλουν την μίνιμαλ εκδοχή θα πιούν το κοκτέιλ τους καλοϊσορροπημένο κι εκείνοι που θέλουν λίγο σασπένς στο ποτήρι θα βρουν αρκετό υλικό, μια που συχνά οι μπαρτέντερ αλλάζουν λίγο το DNA του κοκτέιλ, πειραματιζόμενοι και με άλλα συστατικά, φροντίζοντας να παραμένει αναγνωρίσιμο. Στην Αθήνα μετράμε πολλές ωραίες Μαργαρίτες, κλασικές και διασκευασμένες. Ιδού μερικές από τις πιο ωραίες που συναντά κανείς αυτή τη στιγμή στην πόλη.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο