Σουβλάκια χοιρινά με θυμάρι και μέλι

Σουβλάκια χοιρινά με θυμάρι και μέλι που με την συνοδεία μιας πλούσιας πράσινης σαλάτας γίνονται ένα πλήρες γεύμα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Περνάμε σε σουβλάκια τους κύβους του κρέατος εναλλάξ με κομμάτια κρεμμυδιού.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, το λάδι, το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
  3. Αλείφουμε τα σουβλάκια με αυτό το μείγμα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο γκριλ, σε ένα από τα ψηλά ράφια, για περίπου 15 λεπτά συνολικά (3-4 λεπτά από κάθε πλευρά).
  4. Σε χαμηλότερο ράφι βάζουμε ένα ταψί με λίγο νερό για πέφτουν εκεί τα υγρά του ψησίματος και να μην καπνίσει ο φούρνος.
  5. Ελέγχουμε αν έγιναν κόβοντας ένα μικρό κομμάτι κρέατος – πρέπει να μην υπάρχει ίχνος αίματος στο εσωτερικό του.
  6. Αν δεν έχει γίνει, τα κατεβάζουμε μια σκάλα και τα ψήνουμε για ελάχιστα λεπτά επιπλέον, προσέχοντας να μη μαυρίσουν.
  7. Μόλις τα ξεφουρνίσουμε, τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
  8. Συνοδεύουμε με ρύζι ή απλή πατατοσαλάτα με λάδι, κάππαρη και μαϊντανό.
  9. Εναλλακτικά, ετοιμάζουμε μια πλούσια πράσινη σαλάτα με άνηθο και λαδόξιδο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT