Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη ζύμη
- 1 κουτ. γλυκού ξερή μαγιά
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό
- 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη
- 500-700 γρ. κασέρι (κατά προτίμηση Σοχού), τριμμένο
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
- 1 κιλό ντομάτες (το καλοκαίρι), ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη (ή 1½ κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με τα υγρά τους, τριμμένα στο μούλτι)
- 20 φύλλα από φρέσκο βασιλικό (το καλοκαίρι) ή 20 φύλλα από φρέσκο δυόσμο ή 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο