Χωριάτικα λουκάνικα μαγειρεμένα σε κρασί

Χωριάτικα λουκάνικα μαγειρεμένα σε κρασί

Σερβίρουμε τα χωριάτικα λουκάνικα ως κρασομεζέ με χωριάτικο ψωμί ή ως ιδιότυπη σάλτσα για μακαρόνια ή πιλάφι ή πλάι σε πατατοπουρέ.

23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας μας, σε λεπτές φέτες
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  •  1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, σε ψιλά καρέ
  •  1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  •  4 μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  •  1 φρέσκο κρεμμυδάκι (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένο
  •  150 ml Μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κόκκινο κρασί
  •  70 ml λευκό ξηρό κρασί
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT