Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μεσαίου μεγέθους.
- Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τις ζυγίζουμε, τις κόβουμε σε κομματάκια της αρεσκείας μας και τις ρίχνουμε μέσα στη βουτυρωμένη φόρμα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί: Την ψιλοκόβουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ, το οποίο στερεώνουμε στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει.
- Ανακατεύουμε που και που μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αποσύρουμε.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει) και το ανακατεύουμε στη λιωμένη σοκολάτα.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αυγά.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και στο τέλος το γάλα.
- Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε πάνω από τις φράουλες.
- Ψήνουμε το κλαφουτί για 40 λεπτά.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr