Aji panca
Πικάντικη πάστα, σε βαζάκι ή κονσέρβα, με βάση περουβιανά τσίλι, γνωστά και ως aji colorado, δηλαδή χρωματιστά. Ιδανική για ψητά κρεατικά.
Chaat masala
Διάσημο ινδικό μείγμα μπαχαρικών από κόλιανδρο, κύμινο, μαραθόσπορο, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, καρόμ (καραγουέι) και ασαφοέτιδα – σε όλα τα μπαχαράδικα.
Chili garlic sauce
Πικάντικη σάλτσα από τσίλι, σκόρδο, ρυζόξιδο και αλάτι, παρόμοια με τη sriracha. Ιδανικό ντιπ για spring rolls, θαυμάσια μαρινάδα και σάλτσα για μακαρονάδες και σάντουιτς αλλαντικών.
Chipotle con Adobo
Έτοιμη σάλτσα κονσέρβας από πιπερίτσες jalapeno καπνιστές, σε σάλτσα από ντομάτα, μυρωδικά και μπαχαρικά. Ιδανική για μαρινάρισμα κρεατικών σχάρας.
Gochugaru
Κορεάτικο τσίλι σε νιφάδες ή σκόνη. Έξτρα καυτερό άρτυμα, βασικό συστατικό του kimchi, με ελαφρά καπνιστή γεύση.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο