Aji panca
Πικάντικη πάστα, σε βαζάκι ή κονσέρβα, με βάση περουβιανά τσίλι, γνωστά και ως aji colorado, δηλαδή χρωματιστά. Ιδανική για ψητά κρεατικά.
Chaat masala
Διάσημο ινδικό μείγμα μπαχαρικών από κόλιανδρο, κύμινο, μαραθόσπορο, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, καρόμ (καραγουέι) και ασαφοέτιδα – σε όλα τα μπαχαράδικα.
Chili garlic sauce
Πικάντικη σάλτσα από τσίλι, σκόρδο, ρυζόξιδο και αλάτι, παρόμοια με τη sriracha. Ιδανικό ντιπ για spring rolls, θαυμάσια μαρινάδα και σάλτσα για μακαρονάδες και σάντουιτς αλλαντικών.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.