Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο βάρους περίπου 1.500 γρ., ανοιγμένο στη μέση σαν πεταλούδα (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το ετοιμάσει)
Για τη μαρινάδα piri-piri
- 2 φρέσκα φύλλα δάφνης
- 10 πιπερίτσες τσίλι, χωρίς κοτσάνια (αν θέλουμε, αφαιρούμε μέρος από τα σπόρια, που είναι το πιο καυτερό μέρος της πιπεριάς)
- 3 πιπερίτσες τσίλι πράσινες
- 1 1⁄2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη
- 3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
- 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, κατά βούληση
- 225 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.