Υλικά
Μερίδες: 6
-3 κουτ. σούπας (περίπου 50 γρ.) βούτυρο αγελαδινό, καλά μαλακωμένο
-8 κουτ. σούπας (115 γρ.) βούτυρο αγελαδινό, κομμένο σε κυβάκια 1 εκ., καλά παγωμένα (τα βάζουμε σε πιατάκι στο ψυγείο, αφού τα κόψουμε)
-1 + 3/4 κούπας (360 ml) κρύο ξινόγαλα
-1 + 3/4 κούπας (360 ml) φρέσκο γάλα, κρύο
-3 κούπες (385 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1/4 κούπας (50 γρ.) ζάχαρη
-1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
-1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
-3/4 κουτ. γλυκού αλάτι
-3/4 κούπας (125 γρ.) σταγόνες σοκολάτας
-maple syrup (σιρόπι σφενδάμου) ή μέλι ή μαρμελάδα ή άλλο σιρόπι ή γλυκαντικό, για το σερβίρισμα
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr