Οι ελληνικές «μικρές» μπίρες του καλοκαιριού

Οι ελληνικές «μικρές» μπίρες του καλοκαιριού

Οι ελληνικές μικροζυθοποιίες έχουν κέφια, πειραματίζονται και με τις νέες τους συνταγές μάς πάνε διακοπές μία ώρα αρχύτερα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Wild Thyme Saison (Kykao)

Πολύ ελαφριά, ανοιχτόχρωμη και με μπόλικες φυσαλίδες. Η φρέσκια συνταγή των Πατρινών Kykao είναι μια saison μπίρα που παρασκευάζεται με άγριο θυμάρι το οποίο φύεται κυριολεκτικά δίπλα στο ζυθοποιείο. Ένας ψίθυρος είναι μόνο η γεύση του βοτάνου, αλλά καταφέρνει να χαρίζει έξτρα φρεσκάδα σε κάθε γουλιά. Θα ταίριαζε πολύ με μια λευκή μακαρονάδα θαλασσινών.

Achilles Paradox (Alea)

Αυτή η θολή, γλυκόπικρη IPA έρχεται από τη δραστήρια Alea, που έχει τη βάση της στη Μεταμόρφωση. Περιλαμβάνει τρία διαφορετικά είδη λυκίσκων (Enigma, El Dorado και Centennial) κι έχει αρώματα τροπικών φρούτων, γευστικές νότες ροδάκινου και αλκοόλ 7%.

Sauvignon IPA (Taos Brewing)

Τι θα λέγατε για μια μπίρα που έχει κάτι από κρασί; Προϊόν συνεργασίας μεταξύ των Taos Brewing και της Ftelos Brewery στη Σαντορίνη, η Sauvignon IPA συνδυάζει μαγιά κρασιού με λυκίσκους. Το αποτέλεσμα είναι αφρώδες και ξηρό, με ισορροπημένη πικράδα και αρώματα από λευκό σταφύλι και τροπικά φρούτα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT