Το υπόλοιπο γιουβέτσι γίνεται κροκέτες

Το υπόλοιπο γιουβέτσι γίνεται κροκέτες

Κάνουμε μια δημιουργική ανατροπή με το υπόλοιπο γιουβέτσι και το μεταμορφώνουμε σε ακαταμάχητες κροκέτες

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 12

  • περίπου 200 γρ. μαγειρεμένο κρέας από γιουβέτσι (ή όσο περίσσεψε)
  • το κριθαράκι από το γιουβέτσι (θα χρειαστούμε συνολικά 3 – 4 φλιτζάνια αν τα περισσεύματα από το γιουβέτσι δεν αρκούν, συμπληρώνουμε με ψίχουλα ψωμιού, τριμμένα
  •  50 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού – σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Κάνει υπέροχα τραγανή και νόστιμη κρούστα, επομένως είναι ένα προϊόν που αξίζει να αναζητήσουμε)
  • 2 αυγά
  •  150 γρ. κίτρινα τυριά (π.χ. κασέρι, γραβιέρα, κεφαλοτύρι), τριμμένα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT