Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι! Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν θυμίζουν καλοκαίρι τα υπαίθρια θερινά φρούτα και λαχανικά είναι εδώ για να μας ανεβάσουν τη διάθεση και να γεμίσουν το καλάθι μας με φρέσκα καλούδια. Τα χρησιμοποιούμε στις μαγειρικές μας ή τα τρώμε ωμά τώρα που είναι γλυκά και ζουμερά.
Λαχανικά
Τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού η αφθονία σε υπαίθρια κηπευτικά είναι μεγάλη: αγγούρια, γλιστρίδα, κολοκύθια, μελιτζάνες (εκλεκτές ελληνικές ποικιλίες είναι οι λευκές σαντορινιές, οι Λαγκαδά, οι Αργίτικες και οι Τσακώνικες), ντομάτες, πιπεριές, φασολάκια. Και ακόμη, αρωματικά βότανα όπως βασιλικός, κάρδαμο και μάραθος, ενώ προς το τέλος του μήνα βρίσκουμε σε πάγκους λαϊκής και φρέσκια κάππαρη για να την κάνουμε τουρσί.
Επίσης, αυτή την εποχή υπάρχουν καρότα, παντζάρια, ραδίκια, ραπανάκια, σαλάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια και φρέσκα σκόρδα. Βρίσκουμε και τον τελευταίο αρακά.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.