Σουπιές στιφάδο με το μελάνι τους

Οι σουπιές και το μελάνι τους πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το γλυκοφάγωτο θαλασσινό στιφάδο που μοσχοβολάει κανέλα, γαρίφαλο και μπαχάρι

23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  1.500 γρ. σουπιές, κατά προτίμηση φρέσκες, καθαρισμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια (αφαιρούμε προσεκτικά και τους σάκους με το μελάνι και τους αφήνουμε κατά μέρος – θα χρειαστούμε 1 κουτ. σούπας για τη συνταγή. Αν οι σουπιές δεν περιέχουν τους σάκους, αγοράζουμε 1 φακελάκι μελάνι σε υγρή μορφή από καλό παντοπωλείο)
  •  200 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα
  •  1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  2-3 κόκκοι μπαχάρι
  •  2 καρφάκια γαρίφαλο

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT