Δεν είναι κέικ, θυμίζει όμως πολύ τα mud cakes, τα λασπώδη κέικ των Αγγλοσαξόνων. Ωστόσο, ούτε εκεί μπορείς να κατατάξεις αυτό το πεντανόστιμο και πανεύκολο γλύκισμα. Η συνταγή είναι ένα εμπνευσμένο εφεύρημα της συνονόματης γιαγιάς της Σοφίας Συρίγου από την Κερατέα, μόνο που η εγγονή πρόσθεσε και καρύδα, για έξτρα άρωμα. Πάντως, το μυστικό της νοστιμιάς του γλυκού είναι το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι με πέτσα και το καλής ποιότητας βούτυρο.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γιαουρτόπαστα, αρχικά ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη φρυγανιά, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
- Σε μεγαλύτερο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ) βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το κονιάκ και χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν καλά.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο