Η πρόεδρος του Συνδέσμου Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας «Χρυσή Τομή» στην Κερατέα, Σοφία Συρίγου, μάς φτιάχνει μουστοκούλουρα με τζίντζερ, μια προσθήκη που ταιριάζει τέλεια με τα αρώματα του μούστου και του κανελογαρίφαλου. «Περνούσα τη φάση που δοκίμαζα το τζίντζερ σχεδόν παντού, κυρίως στη μαγειρική, και στην αρχή το χρησιμοποιούσα με φειδώ, τόσο που το βαζάκι δεν άδειαζε. Μέχρι που κάποια φορά, καθώς έφτιαχνα τα κλασικά μουστοκούλουρα, σκέφτηκα να προσθέσω. Είδα ότι ταίριαξε και από τότε φτιάχνω πάντα και αυτή την εκδοχή, μαζί με την παραδοσιακή», εξηγεί η Σοφία. «Η σκέψη μου ήταν: αφού ταιριάζει το γαρίφαλο που είναι κι αυτό πικάντικο, γιατί όχι και το τζίντζερ; Την πρώτη φορά έβαλα λίγο και δεν κατάλαβε κανείς τη διαφορά. Τη δεύτερη παραέβαλα και τα μουστοκούλουρα “έκαιγαν”, έγιναν καυτερά. Την τρίτη φορά είχα βρει την ισορροπία», εξηγεί γελώντας.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr