Γαλλικά, βραζιλιάνικα κι ελληνικά μοντέρνα πιάτα, φινετσάτες γεύσεις–ταξίδι στους δρόμους των μπαχαρικών, βραβευμένες κουζίνες που εστιάζουν στις τοπικές και εποχιακές πρώτες ύλες και λειτουργούν στον άξονα της βιωσιμότητας και του zero waste… Οι φετινές στάσεις των Culinary Journeys του Daios Cove στο Βαθύ Αγίου Νικολάου ξετυλίγουν πολλά διαφορετικά στιλ, μαγειρικές φιλοσοφίες και αναζητήσεις. Για τέσσερις και κάτι μήνες το κρητικό ξενοδοχείο δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας να γευτούν την κουζίνα διεθνούς βεληνεκούς σεφ, αλλά και μερικών από τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους της ελληνικής σκηνής. Ο (επι)βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin Luca Piscazzi έκοψε τον Απρίλιο την κορδέλα τoυ φετινού γαστρονομικού φεστιβάλ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος με τη συνέχεια του Pelagos on Tour, που ξεκίνησε πέρυσι με την Τήνο, τη Λέσβο και την Κάλυμνο, και φέτος εστιάζει στην Κρήτη, πάμε να δούμε τη συνέχεια: τα γαστρονομικά ραντεβού συνεχίζονται μέχρι τον Σεπτέμβριο στα εστιατόρια Ocean Restaurant και RHO.
Tον Ιούνιο έρχονται οι Christian Le Squer και Alex Atala
Ο οδηγός Michelin τον Christian Le Squier, που έρχεται για άλλη μια χρονιά στο Daios Cove στις 4 Ιουνίου, τον έχει χαρακτηρίσει «συνθέτη γεύσεων». Ο εξαιρετικά δημιουργικός σεφ, o οποίος διατήρησε για 12 συναπτά έτη τα 3 του αστέρια στο Pavillon Ledoyen για να τα ξανακερδίσει μερικά χρόνια μετά τη μεταγραφή του στο επίσης παρισινό Le Cinq του ξενοδοχείου Four Seasons George V, εντυπωσιάζει με την εποχιακή (αν και ο ίδιος προτιμά τον όρο «εν κινήσει») υψηλού επιπέδου κουζίνα του, που αρκετές φορές εμπνέεται από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βρεττάνη. Αν η αρχή του μήνα έχει άρωμα γαλλικό, τα τέλη έχουν λατινοαμερικάνικο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr