Ένα κλασικό ελληνικό φαγητό σαν το λεμονάτο μοσχάρι έχει τα δικά του μυστικά και τα δικά του ταιριάσματα. Κάποια από αυτά είναι γνωστά, κάποια, όμως, εντελώς άγνωστα και φαινομενικά αναπάντεχα. Ας δούμε τόσο τα μεν όσο και τα δε με τη βοήθεια της σεφ μας Νένας Ισμυρνόγλου.
Ποια μπαχαρικά και ποια μυρωδικά βάζουμε στο λεμονάτο
- Τα πιο γνωστά συστατικά που ταιριάζουν στο κλασικό λεμονάτο είναι το μπαχάρι και η δάφνη. Αυτά τα δύο υλικά δίνουν άρωμα στιβαρό, γλυκό, κάπως ξυλώδες και γεμάτο που δένει πολύ με την οξύτητα του λεμονιού.
- Ταιριάζει επίσης ο ξερός κόλιανδρος, σκέτος ή με λίγο σιναπόσπορο.
- Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη μουστάρδα. Προτιμήστε να είναι πικάντικη γιατί έχει πιο δυνατό άρωμα και με λίγη ποσότητα θα καρυκεύσουμε επαρκώς το φαγητό.
- Ξύσμα από όλα τα εσπεριδοειδή και ο χυμός τους μαζί με δάφνη και φύλλα δυόσμου είναι καλοί επίσης συνοδοί.
- Αν θέλουμε έντονο, χρυσαφί, χρώμα προσθέτουμε λίγο κουρκουμά.
- Το δεντρολίβανο πάει πολύ με φρέσκια ρίγανη και μουστάρδα.
- Άλλα τρία μπαχαρικά που «κάνουν καλή παρέα» είναι το θυμάρι, η δάφνη και το καρδάμωμο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr