Όσα δεν θέλουμε να πίνουμε στα εστιατόρια

Όσα δεν θέλουμε να πίνουμε στα εστιατόρια

Ο Βασίλης Μασσέλος βάζει το ζεστό κρασί, τις μικρές μπίρες και μερικά όχι και τόσο καλοδεχούμενα κεράσματα στο κυτίον παραπόνων

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Σκωτσέζοι λένε, πολύ σωστά, ότι δεν πρέπει να πίνει κανείς νερό, γιατί σκουριάζει. Γι’ αυτό υπάρχει η λύση της μπίρας. Από τη μία, οι μικρές και μεσαίες ζυθοποιίες στη χώρα μας βρίσκονται σε μεγάλη άνθηση τόσο ποιοτικά, όσο και από πλευράς αριθμού και συνολικής κατανάλωσης. Από την άλλη, πολλοί εστιάτορες επιλέγουν, για εμπορικούς λόγους, την αποκλειστική συνεργασία με έναν προμηθευτή μπίρας, περιορίζοντας δυσάρεστα τις επιλογές του πελάτη. Εκεί που συμπλέουν, δυστυχώς, μικροί και μεγάλοι παραγωγοί είναι στη σμίκρυνση της συσκευασίας.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι κάποτε υπήρχαν μόνο μπουκάλια του μισού λίτρου (πριν από πολλά χρόνια ήμουν σε ένα καπηλειό στην Ταϊπέι και μας έφεραν, με το που καθίσαμε και χωρίς να μας ρωτήσουν, ένα υπέροχο καφασάκι με έξι μπουκάλια των 750 ml!). Τώρα οι φιάλες συνέχεια μικραίνουν και είναι θέμα χρόνου η μπίρα να σερβίρεται σε σφηνάκι.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT