Την πρώτη φορά που δοκίμασα αρμενοβίλ, νόμισα πως είχα στο στόμα μου το Μπιγκ Μπανγκ. Αυτό το μισοπαγωμένο γλυκό (σεμιφρέντο) είναι ένα ζαχαροπλαστικό αριστούργημα που θέλει παίδεμα και τέχνη για να παρασκευαστεί και έχει έναν ορισμένο τρόπο σερβιρίσματος.
Πωλείται κομμένο σε μεριδιάρικα, παραλληλόγραμμα μπλοκ και (συνήθως) τυλιγμένο μέσα σε διάφανο σελοφάν, που το προστατεύει για λίγη ώρα από το να λιώσει. Η ιστορία του ένα αόριστο σύννεφο, μα η γεύση του είναι σφιχτή και γεροδεμένη, μια γλυκιά πληρότητα. Το γλυκό βάσης είναι μια πληθωρική κρέμα παρφέ, γεμισμένη με τραγανές μαρέγκες και καραμελωμένα αμύγδαλα, και πολλές φορές σερβίρεται με μια παχιά σάλτσα σοκολάτας.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο