«Ο αστακός είναι ένα φαγητό που τον μάγειρα τον θέλει από πάνω. Ένα καλομαγειρεμένο από ένα κακομαγειρεμένο φαγητό έχει διαφορά 1 λεπτού», επισημαίνει ο σεφ. Δεν θέλουμε να «εξοντώσουμε» τον αστακό στο μαγείρεμα, γιατί θα στεγνώσει η σάρκα του, αλλά ούτε και να τον βγάλουμε ωμό. Επίσης, μην φοβηθείτε το πορτοκάλι – απογειώνει το πιάτο!
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την αστακομακαρονάδα του Λαζάρου τοποθετούμε τον αστακό, με την κοιλιά προς τα κάτω, πάνω σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι τον κόβουμε στη μέση, κατά μήκος, από την ουρά προς το κεφάλι.
- Τον ανοίγουμε και καθαρίζουμε το κεφάλι από άμμο και ακαθαρσίες, αφαιρώντας και την αμμοσακούλα (μια στενόμακρη μεμβράνη στο πλάι της ουράς).
- Δεν τον πλένουμε, για να μη χάσει τη γεύση του.
Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή στο gastronomos.gr