Κεφτεδάκια με ουζάτη σάλτσα ντομάτας

Κεφτεδάκια με ουζάτη σάλτσα ντομάτας

Αυτά τα κεφτεδάκια τα απογειώνει η αρωματική, ουζάτη σάλτσα που φτιάχνεται από φρέσκιες ζουμερές ντομάτες. Ο τέλειος μεζές με το κρασί ή το τσίπουρο!

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

Κεφτεδάκια

  1. Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια με ουζάτη σάλτσα ντομάτας, ξεκινάμε πλάθοντας το μείγμα για τους κεφτέδες, το αφήνουμε να ξεκουραστεί, πλάθουμε και αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια όπως στην προηγούμενη συνταγή («κεφτεδάκια στο τηγάνι»).
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε περίπου 1 εκ. ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρά τα κεφτεδάκια για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι απλώς να πάρουν χρώμα. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σάλτσα

  1. Σε άλλο, καθαρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τακτοποιούμε εκεί τα κεφτεδάκια σε μία στρώση. Τα αφήνουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το ούζο.
  2. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα ντοματίνια, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, σείουμε καλά το τηγάνι (δεν ανακατεύουμε για να μη διαλυθούν τα κεφτεδάκια) και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά.
  3. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια μια-δυο φορές.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας τα κεφτεδάκια με λίγη ρίγανη.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT