Κεφτέδες ναι, αλλά χωρίς κρέας: 28 χορτοφαγικές συνταγές

Κεφτέδες ναι, αλλά χωρίς κρέας: 28 χορτοφαγικές συνταγές

28 συνταγές για γευστικούς, αρωματικούς, τραγανούς, χορτοφαγικούς κεφτέδες και όλα τα μυστικά για το σωστό τηγάνισμα

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς τους τηγανίζουμε σωστά

  • Οι σεφ συμφωνούν ότι το καλύτερο τηγάνισμα γίνεται σε δυνατή φωτιά, σε βαθύ σκεύος και σε άφθονο λάδι, ώστε οι κεφτέδες να «κολυμπάνε» σε αυτό και να ψηθούν γρήγορα εσωτερικά και να γίνουν πιο τραγανοί εξωτερικά.
  • Η ιδανική επιλογή για τηγάνισμα είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που, ως μονοακόρεστο λιπαρό, είναι αρκετά ανθεκτικό σε λογικές θερμοκρασίες. Υπολογίζουμε το λάδι να φτάνει περίπου στα 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού – η ποσότητα πρέπει να είναι τόση ώστε να καλύπτει τους κεφτέδες κατά το ήμισυ. Αν βάλουμε περισσότερο λάδι, το τηγάνι κινδυνεύει να ξεχειλίσει μόλις βάλουμε τους κεφτέδες.

Διαβάστε την συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT