BΒQ explainer: Διλήμματα και απορίες μπροστά στον πάγκο του χασάπη

BΒQ explainer: Διλήμματα και απορίες μπροστά στον πάγκο του χασάπη

Τι κρέας θα αγοράσουμε για να κάνουμε BBQ; Τι πρέπει να προσέξουμε; Να προτιμήσουμε άπαχο ή λιπαρό κομμάτι; Τι ρόλο παίζει το σίτεμα; Μιλήσαμε με χασάπηδες, εστιάτορες, μάγειρες και ζωοτέχνες και σας δίνουμε απαντήσεις.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μυρωδιά του κρέατος που ψήνεται στα κάρβουνα πλανιέται στον αέρα άκρως λιμπιστικά και σου γαργαλάει τη μύτη. Τι κρέας όμως; Πώς το επιλέγουμε; Είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Προελεύσεις, ηλικίες, ράτσες, κοπές, ποιοτικές κατηγοριοποιήσεις. Μιλήσαμε με χασάπηδες, εστιάτορες, μάγειρες και ζωοτέχνες για όλα όσα χρειάζεται να προσέξουμε. Αυτό που επισήμαναν όλοι είναι ότι το ποιοτικό κρέας πρέπει να έχει την ανάλογη σταθερή φροντίδα από τα πρώτα στάδια της παραγωγής μέχρι τη στιγμή που θα φτάσει στον καταναλωτή – όλοι οι κρίκοι να είναι στη θέση τους και σφιχτά δεμένοι μεταξύ τους. Από το βοσκότοπο ή τον στάβλο μέχρι τη βιτρίνα του χασάπη.

Διαβάστε την συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT