Θυμάρι: Ένα θαυμάσιο μυρωδικό στη γλάστρα και στην κουζίνα μας

Θυμάρι: Ένα θαυμάσιο μυρωδικό στη γλάστρα και στην κουζίνα μας

Η ιστορία του δημοφιλούς μυρωδικού με τις αφροδισιακές και τις θεραπευτικές ιδιότητες, συμβουλές και μυστικά καλλιέργειας, η χρήση του στη μαγειρική και 6 μυρωδάτες συνταγές.

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο κοινό απ’ όλα τα ελληνικά θυμάρια (Coridothymus capitatus) ήταν στην αρχαιότητα αφιερωμένο στη θεά Αφροδίτη, επειδή όλοι δέχονταν πως η χρήση του διεγείρει τον πόθο. Λέγεται πως ο τύραννος των Συρακουσών Διονύσιος ο Πρεσβύτερος (τέλη 4ου αιώνα π.Χ.) κέρδισε τη φήμη του καλύτερου διοργανωτή συμποσίων, γιατί απλώς σκόρπιζε στις αίθουσες φρεσκοκομμένο θυμάρι, με συνέπεια οι καλεσμένοι του να αποχαλινώνονται. Από την άλλη, ο μέγας ιατρός Ιπποκράτης μνημονεύει πολλές θεραπευτικές δράσεις του, ενώ ο πιο λαμπρός φαρμακολόγος του αρχαίου κόσμου, ο Διοσκουρίδης, μεταξύ πολλών άλλων χρήσεων, αναφέρει πως, αν το βράσουμε σε ξίδι, ανακουφίζει με επάλειψη τον πονοκέφαλο, καθώς και ότι ενδείκνυται για το λήθαργο και τη φρενίτιδα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT