Μελιτζάνες και πατάτες γιαχνί

Φαγητό καθημερινό, απλό και νόστιμο, το ετοίμαζαν παλιά οι μαμάδες μαζί με πατάτες για να ξεγελάσουν τα πιτσιρίκια ώστε να τρώνε και τις μελιτζάνες.

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να φτιάξουμε τις μελιτζάνες και πατάτες γιαχνί, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις πατάτες σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα, χωρίς να τις στραγγίξουμε σε χαρτί κουζίνας.

Στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, σε δόσεις και αυτές, μέχρι να ροδίσουν. Τις βάζουμε στην πιατέλα με τις πατάτες.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT