Ελιές θρούμπες στο τηγάνι με κρεμμύδια

Ελιές θρούμπες στο τηγάνι με κρεμμύδια

Ελιές στο τηγάνι; Και όμως! Πρόκειται για απλό, γρήγορο αλλά ιδιοφυή μεζέ. Η αλμύρα της θρούμπας γλυκαίνει με το κρεμμύδι και, κυρίως, με το λάδι

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πού ακούστηκε ελιές στο τηγάνι; Και όμως, γλείφεις τα δάχτυλά σου με αυτό το μεζεδάκι της στιγμής, που τι πετυχαίνει; Να γλυκάνει την αλμύρα της θρούμπας με το κρεμμύδι και, κυρίως, με το λάδι, καθώς η κάθε ζαρωμένη ελιά απορροφά όσο χρειάζεται για να ψηθεί, φουσκώνει, μαλακώνει, χωρίς να κρατάει το λάδι στη σάρκα της.

Ιδανικές ελιές για τη συνταγή είναι οι μεγαρίτικες θρούμπες, γιατί είναι πιο ψωμωμένες από της Θάσου και πιο γλυκές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT