Κρεατόπιτα στις γιορτές φτιάχνουν σε πολλά σπίτια στην Αροανία, πατρίδα του σεφ Γιώργου Φελεμέγκα. Οι σταφίδες είναι μια γοητευτική προσθήκη που κάνει ωραία γευστική αντίθεση με το κρέας.
«Όσοι κατέβαιναν στα πεδινά για να δουλέψουν στα χωράφια, για το μάζεμα της σταφίδας λόγου χάρη, πληρώνονταν σε είδος. Έτσι υπήρχαν άφθονες και έμπαιναν σε διάφορα μαγειρέματα», εξηγεί. Η βρώμη είναι μια δική του ιδέα που αντικαθιστά τον συνήθη τραχανά για να απορροφήσει τα περιττά υγρά της γέμισης.
Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο