Κρεατόπιτα με σουλτανίνα και βρώμη, η μοντέρνα

Κρεατόπιτα με σουλτανίνα και βρώμη, η μοντέρνα

Μια υπέροχη και πρωτότυπη κρεατόπιτα με αρώματα από γαρύφαλλο και Μαυροδάφνη και τη γλύκα της σταφίδας σουλτανίνας.

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρεατόπιτα στις γιορτές φτιάχνουν σε πολλά σπίτια στην Αροανία, πατρίδα του σεφ Γιώργου Φελεμέγκα. Οι σταφίδες είναι μια γοητευτική προσθήκη που κάνει ωραία γευστική αντίθεση με το κρέας.

«Όσοι κατέβαιναν στα πεδινά για να δουλέψουν στα χωράφια, για το μάζεμα της σταφίδας λόγου χάρη, πληρώνονταν σε είδος. Έτσι υπήρχαν άφθονες και έμπαιναν σε διάφορα μαγειρέματα», εξηγεί. Η βρώμη είναι μια δική του ιδέα που αντικαθιστά τον συνήθη τραχανά για να απορροφήσει τα περιττά υγρά της γέμισης.

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT