Μελιτζανάκι τουρσί γεμιστό

Αυτό το μελιτζανάκι τουρσί είναι γεμιστό με ένα μείγμα από ψιλοκομμένα λαχανικά και δένεται με ζεματισμένα κλωνάρια σέλινο. Μια πολύτιμη συνταγή που μάθαμε στο Μενίδι

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γεμιστό μελιτζανάκι τουρσί είναι μια πολύτιμη συνταγή που καταγράψαμε στο Μενίδι κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ για το τεύχος του Γαστρονόμου «Τα Χωριά των Αθηνών».

Στα τέλη Σεπτέμβρη, που το φυτό δεν έχει πια δύναμη να δώσει μεγάλο καρπό, οι Μενιδιάτισσες φτιάχνουν το μελιτζανάκι τουρσί, έκτακτο μεζέ για τσίπουρο ή για να συνοδεύσει τα όσπρια. Το τουρσί φτιάχνεται με τσακώνικα μελιτζανάκια, που θα παραγγείλουμε από τον μανάβη μας ή τον παραγωγό της λαϊκής. Αυτό το τουρσί είναι γεμιστό με ένα μείγμα από ψιλοκομμένα λαχανικά και δένεται με ζεματισμένα κλωνάρια σέλινο. Δεν λείπει από κανένα σπίτι, φτιαχνόταν σε μεγάλες ποσότητες που τις φύλασσαν σε πήλινα κιούπια και ήταν ο αγαπημένος μεζές των ανδρών, μαζί με ψωμί κι ένα κομμάτι τυρί, όταν επέστρεφαν το βράδυ στο σπίτι τους από τις αγροτικές εργασίες.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT