Koτόπουλο με ρεβύθια (chicken chana)

Ένα δημοφιλές πιάτο της Ινδίας με κοτόπουλο, ρεβύθια (chana) και μια πλούσια σάλτσα με ζεστά μπαχαρικά, γεμάτη αρώματα. Μπορεί να σερβιριστεί και με ρύζι.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κoτόπουλο με ρεβύθια (chicken chana), ξεκινάμε αλατίζοντας το κοτόπουλο.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι σε σκόνη, τον ξερό κόλιανδρο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να αναμειχθεί καλά με τα μπαχαρικά και να αλλάξει χρώμα.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα και 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε αμέσως, για να μην κόψει. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τα ήδη βρασμένα ρεβύθια και 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τη φρέσκια πιπεριά τσίλι και τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT