Δημοφιλές σαλατοφαγητό στα πάρτι μικρών και μεγάλων, σε μπουφέ και γιορτές, ακόμη και ως φαγητό του σαββατόβραδου, γρήγορο, νόστιμο και, για την εποχή του, πρωτότυπο. Έμπαινε και σε ταπεράκι για τις ημερήσιες εκδρομές. Οι παραλλαγές ήταν πολλές, κυρίως με ζαμπονάκι τύπου σβαν ή με τόνο κονσέρβας, που έκανε την εμφάνιση του στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και αγαπήθηκε αμέσως.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικά πένες ή άλλο μέτριου μεγέθους
- 2 καρότα, βρασμένα, σε μικρά καρέ
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
- 4-5 αγγουράκια τουρσί, ξεπλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.