Μπριζόλα πανέ με μοτσαρέλα και ντομάτα (Porteno milanesa)

Μπριζόλα πανέ με μοτσαρέλα και ντομάτα (Porteno milanesa)

Ο Giovanni Mercuri, στο εστιατόριό του, Ceibo Sapori, στη Ρώμη, μας έφτιαξε μια πολύ νόστιμη εκδοχή του ιταλικής καταγωγής πιάτου, που είναι πολύ αγαπημένο στην Αργεντινή, με λεπτοκομμένη μοσχαρίσια μπριζόλα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο αγαπημένο πιάτο των Αργεντίνων και σχεδόν πάντα παρόν στα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια τους. Η συνταγή έφτασε στην Αργεντινή με τους Iταλούς μετανάστες στις αρχές του 20ού αιώνα, διαδόθηκε πολύ γρήγορα και έγινε βασικό φαγητό της τοπικής κουζίνας. Ο Τζοβάνι μάς το έφτιαξε με λεπτοκομμένη μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος. Αφού την ετοίμασε, τη γάρνιρε με ρίγανη, μοτσαρέλα, ντομάτα και προσούτο, αλλά τόσο στην Αργεντινή όσο και σε όλη την Ιταλία θα βρούμε πολλές παραλλαγές σε γαρνιτούρες και, φυσικά, κι εμείς μπορούμε να πειραματιστούμε ελεύθερα.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε porteno milanesa ξεκινάμε βάζοντας, σε ένα βαθύ πιάτο τα αυγά με λίγο αλάτι και σε ένα άλλο την τριμμένη φρυγανιά.
  2. Περνάμε τις μπριζόλες από την τριμμένη φρυγανιά, κρατώντας τες από το κόκαλο, μέχρι να καλυφθούν καλά, παντού. Αμέσως μετά τις βουτάμε στο αυγό και ύστερα ξανά στην τριμμένη φρυγανιά, πιέζοντας με τα χέρια για να κολλήσει καλύτερα το πανάρισμα.
  3. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, περνώντας ξανά τις ήδη παναρισμένες μπριζόλες από το αυγό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά. Κάνουμε δηλαδή διπλό πανάρισμα.
  4. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη λεπίδα ενός μεγάλου μαχαιριού, πιέζουμε τις κοτολέτες στην επιφάνεια για να απλωθεί ομοιόμορφα το πανάρισμα και να κολλήσει καλύτερα. Τέλος, χαράζουμε την επιφάνεια από τις κοτολέτες σε καρεδάκια.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT