Ντιπ με πελτέ, αντσούγιες, κάππαρη και μυρωδικά

Ντιπ με πελτέ, αντσούγιες, κάππαρη και μυρωδικά

Απλά υλικά όπως οι αντσούγιες, η κάππαρη και τα μυρωδικά, δίνουν τόνους γεύσης στο ντιπ. Το σερβίρουμε ως ουζομεζέ, μαζί με παξιμάδια της αρεσκείας μας, αραβικές πίτες ή μπαστουνάκια λαχανικών.

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απλά υλικά όπως οι αντσούγιες, η κάππαρη και τα μυρωδικά, δίνουν τόνους γεύσης στο ντιπ. Το σερβίρουμε ως ουζομεζέ, μαζί με παξιμάδια της αρεσκείας μας, αραβικές πίτες ή μπαστουνάκια λαχανικών.

Υλικά

Βάρος: 250 γρ.

  •  1/2 φλιτζάνι πελτές ντομάτας
  •  1 ώριμη ντομάτα, ξεφλουδισμένη, πολτοποιημένη
  •  τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  •  2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
  •  1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  •  2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη, χοντροκομμένη
  •  6 – 7 φιλέτα αντσούγιας (διατηρημένα σε λάδι, χύμα αλλά και σε βαζάκια σε σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία), ψιλοκομμένα
  •  1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι, κατά προτίμηση καυτερό
  •  1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  2 – 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  •  1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  •  αλάτι (με μέτρο)
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT