Τι είναι το γκαράμ μασάλα, πώς το φτιάχνουμε και πώς το χρησιμοποιούμε;

Τι είναι το γκαράμ μασάλα, πώς το φτιάχνουμε και πώς το χρησιμοποιούμε;

Πώς φτιάχνουμε γκαράμ μασάλα στο σπίτι + 7 τρόποι για να αξιοποιήσουμε το διάσημο μείγμα μπαχαρικών της Ινδίας

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοφιλές ινδικό μείγμα καρυκευμάτων, το γκαράμ μασάλα (garam masala) συναντάται σε όλη την ινδική μαγειρική, από τα βόρεια μέχρι τα νότια της χώρας. Κατά λέξη σημαίνει «έντονο» (η λέξη «γκαράμ» δεν αναφέρεται στο καυτερό αλλά μάλλον στο έντονο) μπαχαρικό. Για το γκαράμ μασάλα ισχύει ό,τι και για όλα τα μείγματα. Δεν υπάρχει μία αυθεντική συνταγή. Η κάθε περιοχή, η κάθε οικογένεια, ο κάθε μάγειρας και μαγείρισσα, δημιουργεί το δικό του μείγμα με βάση τις γευστικές προτιμήσεις.

Η βάση του πάντως είναι συνήθως μπαχαρικά που αναδίδουν ζεστά αρώματα όπως κύμινο, καρδάμωμο, κόλιανδρο, μαραθόσπορο, σκόνη σκόρδου, κανέλα, γαρίφαλο, δαφνόφυλλο, μοσχοκάρυδο, μασίς, λευκό και μαύρο πιπέρι. Πολλές φορές περιέχει επίσης αστεροειδή γλυκάνισο και ασαφέτιδα, ξηρούς καρπούς και κρεμμύδι, ακόμα και υγρά συστατικά, όπως ξίδι και γάλα καρύδας, που μετατρέπουν το μείγμα σε πάστα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT