Μισός Βιεννέζος, μισός Έλληνας, ο Αλέξανδρος Μελανίδης ή αλλιώς @brotokoll έχει στο Instagram ένα δημοφιλές προφίλ αποκλειστικά αφιερωμένο σε συνταγές και τεχνικές για προζυμένια προϊόντα. Πριν γίνει master baker, αναγνωρισμένος από τον μοναδικό επίσημο κρατικό σύνδεσμο αρτοποιών της Αυστρίας, ο ίδιος εργαζόταν στον τομέα του μάρκετινγκ. Κάποια στιγμή όμως (πολύ πριν το προζυμένιο ψωμί συνεπάρει τον –εγκλωβισμένο λόγω καραντίνας στο σπίτι του– πλανήτη) ο Αλέξανδρος άρχισε μόνος του τα πειράματα, πήρε μέρος σε σεμινάρια, διαγωνισμούς και τελικά αποφάσισε να αλλάξει εντελώς καριέρα και να αφιερωθεί στα ζυμώματα. Ανάμεσα σε όσα δημοσιεύει σήμερα στον λογαριασμό του ίσως να παρατηρήσεις και κάποιες εικόνες από γυάλινα βάζα γεμάτα με νερό και διαφόρων ειδών φρούτα να επιπλέουν. Αυτή είναι η φρουτομαγιά –ένα γρήγορο και χαμηλών απαιτήσεων, «εναλλακτικό» φυσικό προζύμι. Ζητήσαμε από τον Αλέξανδρο να μας πει περισσότερα γι’ αυτή τη λιγότερη γνωστή, ενδιαφέρουσα τεχνική.
Διαβάστε την συνέχεια στον Γαστρονόμο