Εύκολο ψωμί για τοστ

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για αφράτο ψωμί του τοστ χωρίς συντηρητικά. Απολαύστε το στο πρωινό σας αλλά και με όλα τα γεύματά σας

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Τεμάχια: 2 φρατζόλες

1 κιλό αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

3 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή

2 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. σούπας μέλι

4 κουτ. σούπας βούτυρι, μαλακωμένο

2 -3 κουτ. σούπας γάλα για άλειμμα

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε χλιαρό νερό λίγο-λίγο (περίπου 600 ml ή όσο πάρει) και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια (ή με το εξάρτημα «γάντζος»), μέχρι να γίνει λεία και ελαστική ζύμη που κάνει φουσκάλες στο ζύμωμα.

Τη σχηματίζουμε σαν μπάλα και τη σκεπάζουμε με αρκετές πετσέτες για να παραμείνει χλιαρή. Την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλή.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT