Υλικά
Τεμάχια: 2 φρατζόλες
1 κιλό αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή
2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας μέλι
4 κουτ. σούπας βούτυρι, μαλακωμένο
2 -3 κουτ. σούπας γάλα για άλειμμα
Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε χλιαρό νερό λίγο-λίγο (περίπου 600 ml ή όσο πάρει) και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια (ή με το εξάρτημα «γάντζος»), μέχρι να γίνει λεία και ελαστική ζύμη που κάνει φουσκάλες στο ζύμωμα.
Τη σχηματίζουμε σαν μπάλα και τη σκεπάζουμε με αρκετές πετσέτες για να παραμείνει χλιαρή. Την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλή.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr