Ατομικές φοκάτσιες με κρεμμύδι

Έχουν λίγη αναμονή οι ατομικές φοκάτσιες, αλλά η παρασκευή και το ψήσιμό τους παίρνουν ελάχιστο χρόνο. Τέλεια είναι αυτά τα ψωμάκια, εμπνευσμένα από την κλασικό αρτοσκεύασμα της Ιταλίας.

23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να φτιάξουμε ατομικές φοκάτσιες με κρεμμύδι, αρχικά βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα υλικά (με τα χέρια ή με το ειδικό εργαλείο του μίξερ για ζύμες) μέχρι να αναμειχθούν.

Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό νερό, συνεχίζοντας το επίμονο ζύμωμα, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη (ίσως δεν χρειαστεί να βάλουμε όλο το νερό).

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT