Scones (αγγλικά γλυκά ψωμάκια)

Τα scones είναι η ιδανική συνοδεία για το απογευματινό τσάι, σύμφωνα με τους Άγγλους. Παραδοσιακά τρώγονται με μαρμελάδα και clotted cream. Την τελευταία μπορούμε να την αντικαταστήσουμε και με κρέμα γάλακτος.

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το γάντζο.

Προσθέτουμε τους κύβους βουτύρου και τους τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέσα στο στεγνό μείγμα, με γρήγορες κινήσεις για να μην ζεσταθεί, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα ψιχουλιαστό.

Προσαρμόζουμε το γάντζο. Ρίχνουμε στον κάδο το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και δουλεύουμε με το γάντζο, μέχρι να ενωθούν σε ζύμη, λίγο κολλώδη. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο αλεύρι ακόμη, ίσα να ξεκολλά από τα τοιχώματα και να τυλιχτεί γύρω από το γάντζο, αλλά να μην στεγνώσει.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT