Κανόλι

Φημισμένο σιτσιλιάνικο κέρασμα, το κανόλι συνδυάζει τραγανό περίβλημα με μια κρεμώδη γέμιση από ρικότα και φρουί γλασέ.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φημισμένο σιτσιλιάνικο κέρασμα, το κανόλι συνδυάζει τραγανό περίβλημα με μια κρεμώδη γέμιση από ρικότα και φρουί γλασέ.

Υλικά

Τεμάχια: 10 – 12

  •  250-270 γρ. (περίπου 2 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για το άνοιγμα της ζύμης
  •  50 γρ. βούτυρο αγελάδας (λιωμένο)
  •  1 πρέζα αλάτι
  •  2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  •  1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  •  1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  •  1 κουτ. γλυκού κακάο
  •  1 ποτηράκι κρασί Marsala ή Vinsanto Σαντορίνης
  •  1 αυγό
  •  νερό ή 1 ασπράδι (ελαφρά χτυπημένο) για να κολλήσει η ζύμη
  •  λάδι για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

  •  500 γρ. τυρί ρικότα ή μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
  •  120 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη άχνη
  •  70 γρ. ψιλοκομμένα φρουί γλασέ, κεράσι ή κόντιτα
  •  200 γρ. έτοιμη ή σπιτική σαντιγί
  •  φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
  •  επιπλέον ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT