Στα γλυκά του κουταλιού, τα φρούτα βράζουν μέσα σε σιρόπι, μέχρι αυτό να δέσει. Στο τέλος, πρέπει να έχουν κρατήσει το σχήμα τους όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην έχουν διαλυθεί. Γι’ αυτό επιλέγουμε όσα είναι σφιχτά ή ελαφρώς τραγανά.
Θεωρείται ο πιο ορθόδοξος τρόπος για να φτιάξουμε γλυκά κουταλιού και αυτός με τα πιο εγγυημένα αποτελέσματα. Εννοούμε το εξής: βασικό σημείο σε ένα γλυκό κουταλιού είναι να έχει λαμπερό και διάφανο σιρόπι, το οποίο να είναι σωστά δεμένο. Φτιάχνοντας λοιπόν εξαρχής ένα πυκνό σιρόπι και προσθέτοντας έπειτα σε αυτό τα φρούτα, εξασφαλίζουμε ότι και άφθονο σιρόπι θα έχουμε, και τα φρούτα δεν θα προλάβουν να παραμαλακώσουν (όπως στις μαρμελάδες, όπου προστίθενται συνήθως εξαρχής).
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο