Ποια 50 best; Ποια αστέρια; (Ποιο ουράνιο και ποιο τόξο;). Αυτή η σαρδέλα του Ιωνικού, με χόρτα και μαμαδίστικες τηγανητές πατάτες από δίπλα, μάς έκανε να αρχίσουμε να λέμε διάφορα τέτοια ισοπεδωτικά. Η παρέα μου είχε γυρίσει πριν δυό μέρες στην Αθήνα, μετά από μήνες σε μία από αυτές τις βορειοευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τα πολλά βραβευμένα εστιατόρια. Με πραγματικά ενδιαφέρουσα γαστρονομική σκηνή. Αλλά οι ψητές σαρδέλες του κυρίου Βαγγέλη (του ιδιοκτήτη), ψωμομένες και ολόφρεσκες είναι «Σαν κρέας!», για να το πω απλά. Είναι η πρώτη ύλη που σε εντυπωσιάζει χωρίς να χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Και ας είναι ένα φτηνό μικρόψαρο.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο