Καπαμάς

Καπαμάς, κυριακάτικο και γιορτινό μαγειρευτό φαγητό, συνήθως με χοιρινό. Το καλοκαίρι το κάνουν επίσης με κατσικάκι ή με μοσχάρι.

25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καπαμάς, κυριακάτικο και γιορτινό μαγειρευτό φαγητό, συνήθως με χοιρινό. Το καλοκαίρι το κάνουν επίσης με κατσικάκι ή με μοσχάρι.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  500 γρ. κρεμμυδάκια του στιφάδου, καθαρισμένα
  •  1 κιλό χοιρινή σπάλα, με το κόκαλο, σε μέτρια κομμάτια
  •  500 γρ. μικρές πατατούλες, καλά πλυμένες
  •  3 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  •  1 φλιτζ. τσαγιού κρασί ροζέ
  •  1-2 φύλλα δάφνης
  •  1 κουτ. σούπας πελτές
  •  300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  •  1 φλιτζ. τσαγιού ξερά ξινά δαμάσκηνα (με ή χωρίς κουκούτσια)
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT