«Έχετε τελειώσει με το φαγητό, να φέρουμε το γλυκό;» Συνθηματική φράση που κάπως, κάποτε παγιώθηκε και ταυτίστηκε με τα μακαρόνια με κιμά του Κώστα Μπουγιούρη, σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Ηλιοβασίλεμα στον Γαλησσά της Σύρου, τα οποία είναι σκέτο γλύκισμα. Ένα φαγάκι μελωμένο, σαν σπιτικό μαγειρευτό, μα με ξύπνια τεχνική. Καλοζυγισμένο και μετρημένο τόσο καλά στη λεπτομέρειά του, αυστηρά ακριβές, όμως ταυτόχρονα ερωτικό κι ανέμελο. Ω, ναι! Όλα αυτά για μια μακαρονάδα. Την ωραιότερη μακαρονάδα με κιμά που έχω δοκιμάσει ποτέ και που, για να το εξακριβώσω, έκανα ολόκληρο ταξίδι στην Μπολόνια και έζησα μία εβδομάδα σερί με μακαρονο-κιμαδοφαγία. Αυτή παρακάτω είναι η συνταγή για τα απόλυτα μακαρόνια με κιμά του Μπουγιούρη κι αυτό παραπάνω είναι ένα love letter για το φαγητό που κάνει τη μέρα μου σκέτη λιακάδα.
Διαβάστε την συνέχεια στον Γαστρονόμο.