Τα μακαρόνια με κιμά ο σεφ Κώστας Μπουγιούρης τα μαγειρεύει μέσα στη σάλτσα

Τα μακαρόνια με κιμά ο σεφ Κώστας Μπουγιούρης τα μαγειρεύει μέσα στη σάλτσα

Η ελληνική απάντηση στην bolognese είναι αυτά τα σπαγγέτι με κιμά. Το άφθονο κρεμμύδι, το καρότο, η σωστή ποσότητα κιμά και μια ιδέα κανέλα κάνουν αυτά τα μακαρόνια απλά πεντανόστιμα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Έχετε τελειώσει με το φαγητό, να φέρουμε το γλυκό;» Συνθηματική φράση που κάπως, κάποτε παγιώθηκε και ταυτίστηκε με τα μακαρόνια με κιμά του Κώστα Μπουγιούρη, σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Ηλιοβασίλεμα στον Γαλησσά της Σύρου, τα οποία είναι σκέτο γλύκισμα. Ένα φαγάκι μελωμένο, σαν σπιτικό μαγειρευτό, μα με ξύπνια τεχνική. Καλοζυγισμένο και μετρημένο τόσο καλά στη λεπτομέρειά του, αυστηρά ακριβές, όμως ταυτόχρονα ερωτικό κι ανέμελο. Ω, ναι! Όλα αυτά για μια μακαρονάδα. Την ωραιότερη μακαρονάδα με κιμά που έχω δοκιμάσει ποτέ και που, για να το εξακριβώσω, έκανα ολόκληρο ταξίδι στην Μπολόνια και έζησα μία εβδομάδα σερί με μακαρονο-κιμαδοφαγία. Αυτή παρακάτω είναι η συνταγή για τα απόλυτα μακαρόνια με κιμά του Μπουγιούρη κι αυτό παραπάνω είναι ένα love letter για το φαγητό που κάνει τη μέρα μου σκέτη λιακάδα.

Διαβάστε την συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT